jueves, 21 de marzo de 2013

BIOGRAFIA



El nom real és Marguerite Cleenewerck de Crayencour. Va néixer a Brussel•les el 8 de juny del 1903 i va morir a Mount Desert Island, Estats Units, 17 de desembre del 1987. Va adoptar com a nom literari i després com nom legal el de Marguerite Yourcenar.
Va ser novel·lista, poeta, dramaturga i traductora en la llengua francesa i la primera dona que va entrar en la exclusiva Acadèmia Francesa.

INFÀNCIA
Va néixer en una família burgesa, va perdre la seva mare als pocs dies de néixer i quedà a càrrec del seu pare, l'educació que li proporcionava incloïa la lectura dels grans nom del pensament literari, juntament amb l’aprenentatge del llatí i del grec clàssic.
També va acompanyar al seu pare en molt viatges, això li va portar una gran passió per conèixer nous països.





ADOLESCÈNCIA I EDAT ADULTA
Va cursar estudis universitaris, especialitzant-se en cultura clàssica .Va iniciar la seva carrera literària en el període d’entreguerres, publicant la seva primera obra, Alexis, el 1929.
l’inici de la Segona Guerra Mundial la va sorprendre en els Estats Units (convidada per Grace Frick), on donarà classes de literatura i traduirà al francès a autors com Virginia Wolf.
Després del parèntesi de la Guerra Mundial en la que la seva producció literària era quasi bé nul•la, es va instal•lar en la petita illa de Munt Desert a la costa de Maine, juntament amb Grace Frick , la seva amant fins la mort d’ella al 1979. Serà aquí quan es produiran les dues obres més importants, per les que és reconeguda en tot el món: Memòries d’Adrià i Opus Nigrum .
Va morir al 1987.

No hay comentarios:

Publicar un comentario